Plezier voor jong en oud: 

Kom naar de boerenmarkt!

Waar u zeker moet zijn tijdens het 5e IJsselfestival is het ’s Gravenhof. Vanaf 12.30 uur barst hier het spektakel los. Rond die tijd arriveert een opvallende stoet van tractoren en wordt het lustrumfestival officieel geopend door wethouder Sueters. Daarna bent u van harte welkom op de boerenmarkt. Alsof de tijd heeft stil gestaan!

Diverse boerenambachten
Mandenvlechters, stoelenmatters, glasblazers, boekbinders, wolspinners, tollenmakers, pottenbakkers, beeldhouwers, imkers en nog veel meer: u kijkt uw ogen uit.

Demonstraties van de smid en de wasvrouwen
Laat u verrassen door de vele demonstraties. Zo zijn er de wasvrouwen, die laten zien hoe de was vroeger werd gedaan. De smid van de Kameleon uit Terherne maakt met ferme mokerslagen op het aambeeld de mooiste werktuigen en sierijzers. 

Optredens in de pagodetent

Liever genieten van een optreden? Dat kan! In het midden van de parkeerplaats staat de pagodetent met voorstellingen van boerendansgroepen, dialectkoren en een heuse modeshow. Kijk bij plattegrond en programma voor het volledige programma.

Hét pop-up restaurant van de Achterhoek
Ook aan de inwendige mens is gedacht. Bij de Pancake Saloon kunt u smullen van heerlijke boerenpannenkoeken en wat zou een boerenmarkt zijn zonder een palingroker? Het varken aan het spit wordt verzorgd door Gaon Etten, het lekkerste pop-up restaurant van de Achterhoek.va

Van streekproducten tot kinderboerderij: welkom!

Maar dat is nog lang niet alles. Voor de Walburgiskerk zijn volop kramen met streekproducten. U kunt ‘brommers kiek’n’; leuk met uw partner! Voor de kinderen is er een heuse kinderboerderij. De meeste winkeliers uit de Lange Hofstraat openen speciaal tijdens het IJsselfestival hun deuren voor u. Waar wacht u nog op?

Kadertekst:
Kom kijken bij de Tour de Élégance! Vanaf 12 uur staat een stoet van tractoren opgesteld in de Laarstraat. Zij trekken feestelijk door de stad richting ’s Gravenhof, waar ze rond 12.30 uur aankomen.